En flicka håller en liten krabba i sin hand

Barnens Koster

 Om barnen själva får välja…

Kosteröarna är en genuin skärgårdsö och är perfekt för barnfamiljer som vill få ut det mesta av Västkusten. Förutom sol & bad, krabbmete från brygga, egna strövtåg och cykeläventyr i Kosters unika skärgårdsnatur finns flera spännande och mysiga aktiviteter för både stora och små.

Pröva vår snorkelled, besök Kosterhavets naturum med utställning och klappakvarium, gör en ”topptur” på Valfjäll eller testa fiskelyckan och dra upp några makrillar. Här tipsar vi om arrangerade aktiviteter i sommar och det finns helt enkelt mycket att se och göra om man är liten & nyfiken…. 

Missa inte…

Strandguidning – lär mer om livet under ytan
Under sommar kan barnen följa med personal från naturum Kosterhavet och leta efter små djur och alger längs stranden. Läs mer här>>

Snorkling
Upplev livet under ytan. En iordningställd snorkelled hittar du vid badplatsen Rörvik, Sydkoster.
Månskenstur och Prova-På-Snorkling arrangeras sommartid via naturum Kosterhavet. Länk till snorkelled.

Sälspaning i Kosterhavets nationalpark
Åk ut med båt i Kosters södra skärgård med besök på Sveriges västligaste fyrplats Ursholmen, chansen är stor att du får se sälar ligga och sola på skären. Fasta turer i sommar från angöringsbryggorna på Syd- och Nordkoster med Selin Charter

Äventyrsgolf på Kostergården. En 12 håls bana som är en miniatyr av Kosteröarna. Här finner du bl.a. Kosters Kyrka, Kosters fyrar, Naturum och skeppsvrak m.m. Länk till äventyrsgolf.

Naturum Kosterhavet Besökscenter för Kosterhavets nationalpark vid Ekenäs. Utforska den interaktiva utställningen med filmer, foton och föremål. Och ett klappakvarium där du får närkontakt med några av Kosterhavets djur. Ute på bryggan kan du meta krabbor. Hink, mete och flytväst finns att låna i naturum. Vill du gå på egen upptäcktsfärd? Då kan du låna en upptäckarväska i naturum.
Aktiviteter för alla åldrar, både på land och till havs, se mer här 

Upptäck Kosterhavet under ytan – Filmning Kosterhavets djup i sommar
Utfärd från Ekenäs brygga med forskningsfartyget Nereus från Lovéncentret Tjärnö. Vi filmar livet på 100 meters djup och visar det direktsänt på skärm ombord. En guide berättar om vad vi ser. Fika ingår.

Kajakpaddling
Oavsett önskemål bjuder Kosterhavet på härligt och omväxlande paddelvatten med upptäckter ovan och under ytan.

Uthyrning: Det går att hyra kajak på egen hand utan guide. Koster adventures  hittar du på Sydkoster, Kilesand och sedan har Skärgårdsidyllen har en “pickup point” på Kostercykeln vid Ekenäs brygga på Sydkoster.

Guidad kajakupplevelse. Vill du boka guidad tur med hela familjen boka genom Koster adventures och Koster kayak tours.