Koster är belägen strax utanför Strömstad i norra Bohuslän. Den består av två öar, Nord- och Sydkoster som skiljs åt av ett smalt sund och utanför ligger en massa skär och holmar. Om du inte kommer med egen båt kan du resa ut med passagerarfärjor från norra hamnen i Strömstad med avgång dagligen under hela året. Överresan tar mellan 30-50 min beroende på var på Koster du ska gå av.

Biljettköp & Turlista Kosterbåten

Biljetter behöver du inte förboka utan du köper T/R biljett i betalautomat på kajen i Strömstad.
Du kan också resa med Västtrafikkort eller använda appen Västtrafik To Go.
Det går även att betala ombord (endast kontokort).
Alla varianter av ”Regionen Runt” gäller (Skärgårdsladdning gäller inte).
Du kan ta med egen cykel/kajak mot en extra kostnad och i mån av plats.

Tidtabell Kosterbåtarna, klicka här>>> (öppnas i nytt fönster)

Med bil – Långtidsparkering & gratis Parkeringsbuss!

Till Strömstad kommer du enkelt via E6. Det finns avfarter från både norr, Blomsholmsmotet (från Oslo – 140km) och söder, Skee (från Göteborg 180 km).

Centrum är indelat i parkeringszoner med olika tidsbegränsningar och avgifter. I centrala Strömstad kan du max stå 3 timmar. Inom gångavstånd (ca 5-10 min promenad till Kosterbåten) hittar du parkeringsplatser där du kan stå upp till 24 tim.

Svårigheten att hitta centrala parkeringar sommartid gör att vi varmt rekommenderar Strömstads långtidsparkeringar vid infarterna, Hålkedalen, Strömstad gymnasiet och Bojaren. 40:- / dygn och du kan stå upp till 7 dygn. Härifrån går det sommartid gratis Parkeringsbussar till centrum (Torget där Kosterbåten avgår ifrån) från långtidsparkeringar. Hålltider är ca 20-40  min, men var ute i god tid då sommartrafiken i centrum kan orsaka förseningar.
Läs mer om Parkering Strömstad Kommun

Med tåg & buss

Det är enkelt att komma till Strömstad!
Med tåget eller bussen åker du bekvämt från och till Göteborg, med antingen Västtrafik och Västtåget. Från stationen till Kosterbåtens angöringsplats tar det ca 5 min att promenera.

Från och till Oslo reser du med buss Strömstad – Halden (linje 111) och tåg Halden – Oslo

  • Västtrafik
  • SJ
  • NSB (tåg Norge till Halden och därifrån busslinje 111 med Västtrafik till Strömstad)

Med egen båt

Position: 58°53,36 N 11°2,54 E
Den kanske trevligaste vägen till Koster kan vara med egen båt. Information om Kosters hamnar hittar du här

Tänk på att…

Sjökorten inte får användas för sjönavigering. Sjökorten ger bara en överblick, men ingen djupare information och är alltså inte användbara ur ett sjösäkerhetsperspektiv. Skärgården runt Kosteröarna tillhör världens vackraste, men är också ett anspråksfullt område att navigera.