Kick-off för Kultur & musikfest på Koster. med pjäsen ”På ren Svenska” – Jan Coster

Lördag den 30/10 kl. 11-12.45. Kosters Sportklubb (KSK)

Välkomna till kickoff för Kulturhösten på Koster!

Se hela programet här

Reservera din plats här

Vår nya styrgrupp berättar om sina visioner för kultursatsningarna på Koster framöver.

Miriam Öhrn delar sina tankar kring bostadsfrågorna på Koster och Börje Nilsson berättar senaste nytt kring Filjestad. Efter detta har vi glädjen att presentera Regionteater Väst och kosterburne Jan Coster med flera i en föreställning om vad det är att vara svensk. ”På ren svenska” undersöker nationalism, rasism och svenskhet.

Föreställningen “På ren svenska” med Jan CosterIskra Kostic och Peter Lorentzon 

Tre syskon i blonda hockeyfrillor renoverar och utsmyckar sitt gamla föräldrahem med klassisk svensk snickarglädje. Men allt blir inte riktigt som de tänkt sig… På ren svenska är en föreställning som undersöker vad det är att vara svensk. 

Regissör för föreställningen är Lars Melin, tidigare konstnärlig chef på Regionteater Väst. Lars har bland annat regisserat hyllade föreställningarna Oroarna och På väg för teatern och har även haft regiuppdrag på Backa teater, Riksteatern och Uppsala Stadsteater, för att nämna några.

För scenografi- och kostymidé står Peter Johansson, en av landets intressantaste samtidskonstnärer med en rad uppmärksammade nationella och internationella utställningar och konstprojekt. Detta är första gången som Peter jobbar med scenografi- och kostymdesign för en teaterproduktion.

Läs mer om föreställningen på regionteater väst

Kulturhösten på Koster 2021 arrangeras av Förvaltningen för kulturutveckling, VGR i samarbete med Kosters Samhällsförening, naturum Kosterhavet (Länsstyrelsen) med stöd av Västra Götalandsregionen, Strömstad Kommun samt Kosterstiftelsen i samarbete med lokala aktörer, föreningar och näringsliv på Koster.KOSTERÖARNA

Kosteröarna är belägna strax utanför Strömstad i norra Bohuslän. De består av två öar, Nord- och Sydkoster som skiljs åt av ett

smalt sund och ligger i Sveriges enda marina nationalpark. Du kan resa ut med passagerarfärjor från norra hamnen i Strömstad med avgång dagligen under hela året. Överresan tar mellan 30-50 min beroende på var på Koster du ska gå av.

Hela resan går att boka på Västtrafiks hemsida från Strömstad norra hamn till Västra bryggan, Strömstad (som ligger på Nord-Koster).

Du kan också boka på SJs hemsida till Koster Västra bryggan N Koster.Hela resan går att boka på Västtrafiks hemsida från Strömstad norra hamn till Ekenäs, Strömstad (som ligger på Syd-Koster). Du kan också boka på SJs hemsida till Koster Ekenäs SY koster.

Mer info: http://kosteroarna.com/resa-hit/

Strömstad infocenter: +46 0526 623 30

Förslag på boende på Koster kontakta: info@kostersframtid.se