Bastes Kafé, bageri och butik

Bastes kafé med bageri och butik har utan tvekan kosteröarnas vackraste utsikt. Ligger i porten till naturreservatet på Nord Koster i det gula gamla pensionatet Milton, i dag det bevarade Basteviken stugby. Kaféet har öns enda espressokaffe ( eller ”finkaffe”), bryggkaffe, te och svalkande dryck för varma eftermiddagar. Här kan ni avsluta dagen med hemlagad soppa och teaterföreställning hos Bastes, innan färjan tar er hem. 


Bastes kiosk och butik har nödvändigheter för ett gott sommarliv vid havet och är fyllt till brädden med godsaker; dryck, godis, snacks och vardagsprodukter. Vi erbjuder på doftande nybakat varje dag från Nordkosters enda bageri. Förbeställ eller kom spontant förbi på morgonen 
kl 09:00! När ni badat och vandrat klart, avslutar ni dagen med hemlagad soppa och teaterföreställning hos Bastes, innan färjan tar er hem. 

Spontanvandra på Nord-Koster? Planera för en större grupp eller sällskap? Bastes erbjuder special sydda vandringspaket med nybakat i matsäcken och nybrygd kaffe på termos, till turen. 

Baste har handplockat konsthantverkare till sin butik och den permanenta fotoutställningen visar personliga och unika bilder från kosterbor. Kanske drar du känsel på en släkting?

Myten säger att Baste är tvärsnittet och en hyllning till en Nordkoster brud; en fiskaränka, en dotter av en hummerfiskare, en hamnchef, en pensionat värdinna, en konstnär och konsthantverkare, en restaurant ägare, en djurskötare och en tältplats chef… men det får du upptäcka själv. 

Evenemang som våffelbuffe och kosterquiz för hela familjen och Matsällskapets kvällar med havskräftor och allsång; följ vår Instagram och facebook för dagliga uppdateringar. Kolla in @bastes_kafe_bageri_butik 


ÖPPETIDER 
Bageri och kiosk 09:00-17:00
Kafé och butik 10:00-19:00
Varje dag hela sommaren!
Tel: 072-745 74 14
Instagram