Sommar på Koster

KOSTER 2010 - Foto Göran Assner-0152Avkoppling eller upplevelser? Här finns båda.

Här finns förutsättningar för allt du kan önska dig av en fulländad skärgårdsvistelse. Solvarma sandstränder, avskilda badvikar, glittrande kosterhav och slående solnedgångar är reseanledningar i sig till att besöka unika Kosteröarna. Du kommer att bli glatt överraskad att det finns massor att göra, smaka och uppleva för alla i familjen.

Trevliga cykelvägar och slingrande stigar 
Tips på härliga stopp under turen på Sydkoster, missa inte utsikten från Valfjäll, Kosters Trädgårdar med sin upplevelseträdgård med gårdsbutik och vid bryggorna Långegärde och Ekenäs kan du passa på och njuta av god skärgårdsmat i kombination med havsutsikt och vacker solnedgång. Besöker du Nordkoster är en sväng upp på berget ”Högen” ett måste, förutom de gamla dubbelfyrarna på toppen så är utsikten milsvid och inbjuder till en stunds avkoppling för trötta ben.  Det är lätt att ta sig runt på båda öarna och ta dagen som den kommer. Packa gärna ner badkläder, det är aldrig långt till svalkande bad.

Smakrika upplevelser
Alla uteserveringar och ombyggda sjöbodar bidrar till  den sköna atmosfären på öarna.  Njut av kall dryck tillsammans med rökt, grillat och närodlade råvaror och givetvis hittar du dagsfärsk fisk och skaldjur på menyer. En underbar skärgårdskänsla är att köpa nyfångade läckerheter från havet direkt från lokala fiskare och avnjuta dessa på en egen klippa – havsutsikten bjuder vi på!

Natur- och kulturupplevelser
Kosteröarnas natursköna landskap är till stor del naturreservat och de näst intill bilfria öarna är en perfekt plats för utflykter och upplevelser.  Den omväxlande naturen inbjuder till egna strövtåg, förundras över klapperstensfält, stanna till och beundra vindpinade tallar med slingrande kaprifol, strosa längs örtrika strandängar med betande får och en och annan High Land Cattle eller kliv in på muséet Sibirien och känn historiens vingslag för en stund.

Sommartid finns möjlighet att hänga med på både sälsafari och fisketurer. För den som vill lära sig mer om livet på land och i havet och ta del av öarnas spännande historia arrangeras guidade turer under sommarmånaderna.
Hundar är välkomna till Koster men de fyrfotade vännerna ska hållas kopplade under besöket.

Musik & nöje
Sommarens höjdpunkter är våra återkommande evenemang med allt från kammarmusikfestival, sommarmusik i kyrkan till trubaduraftnar, after beach (oftast med liveartister) och skönt kvällshäng på restauranger och uteserveringar. Här finns något för alla!

Kosteröarna Se ett fint filmklipp om kajak- och matupplevelser på Koster.

Ladda ner karta 

Bra att veta inför ditt besök