Hotel Ekenäs Koster, Restaurang, Bar & Uteterrass

Restaurangen är hjärtat i verksamheten. Här görs allt med kärlek och omsorg.
Terassen med panoramautsikt har bästa läget med panoramautsikt över havet och vi erbjuder såväl skaldjursspecialitéer som á la carte och luncher. Under sommaren arrangeras dessutom musikkvällar med ett varierat program för alla smaker!

Restaurang & Bar 

Med ledord som omtanke, vänlighet, stämning m en touch av Rock`n `Roll, hoppas vi att vistelsen skall bli en upplevelse för alla sinnen, antingen på senhösten vid brasan i restaurangen, eller under sommarmånaderna på uteterrassen. Färska skaldjur finns året runt, även om dom är som allra bäst under hösten. Dessutom erbjuder vi på ”Dagens Fångst” bestående av det färskaste som köket lyckas få tag i vid varje tillfälle.

Restaurangen är beläget på ett av Sveriges, absolut vackraste platser, ett stenkast från Kosterhavet och vid Ekenäs hamn på Sydkoster. Så långt det går, på lokalproducerade råvaror efter säsong.

Öppettider 2019

Restaurang
T.o.m. Lördag 12/10 2019
Torsdag 17-22, Fredag 17-24, Lördag 12-24 och Söndag 12-15.

Följ oss på Facebook för senaste nytt!

 

Kartbaren

När vädret inte passar för terrassen så öppnar vi baren inomhus och sätter på någon skön platta. Här kan du kasta backgammontärningar, läsa tummade sjökort och värma dig med Irish coffee. Fram mot natten brukar det skapas ”atmosfär” längs bardisken när kosterorginal, badgäster och nyanlända hotellgäster blandas.

Parken

Under ekarna i parken har vi slagit upp ett tält för att få en matsal som både är ute och inne på samma gång. Här anordnar vi sommartillställningar för större sällskap. Men parken är också en utmärkt plats för dig som bara söker skugga från någon av de gamla ekarna, eller vill ha lugn och ro när du äter glass eller tar en gin och tonic.

Terrassen

Terrassen är hotellets länk till havet. Nedanför breder Kosterfjorden ut sig och sträcker sig bort mot horisonten och fastlandet. Under dagen kommer vi servera grillade delikatesser, fräscha sallader och färska skaldjur. När det skymmer plockar vi fram filtarna från utebaren, tänder upp lyktor, och fyller terrassen med musik från liveakter och dj:s.

Matsalen

Matsalen är hotellets hjärta. Bla bla mat. Inifrån blickar man ut över ekarna i parken som sträcker sig ner mot hamnen och ostronkläckeriet. Här arrangerar vi allt ifrån bröllop till olika sorters provningar av mat och dryck. Kyliga sommarkvällar tänder vi upp den stora eldstaden.

Bryggan

Precis nedanför terrassen har hamnföreningen byggt en ny gästbrygga med riktigt gott om båtplatser så att det blir enklare att lägga till även mitt i sommaren. Från bryggan är det bara ett par steg upp för bohusgraniten så befinner du dig på vår terrass.