Hotel Ekenäs Koster

Kosterfjorden breder ut sig i ett stiligt panorama framför Hotell Koster, vid Ekenäs brygga. ”Västkustens pärla” ligger beläget på Sydkoster, mitt i Kosterhavets nationalpark. Om du söker efter en plats med det där lilla extra för en weekend eller en fest så tveka inte att kontakta oss – vi kan ordna det mesta. Vår och höst härute betyder levande ljus, sprakande brasor och lugna middagar. Under sommaren fyller vi vår terrass vid havet med musik och underhållning.

Hos oss kan du välja mellan enkelrum, dubbelrum, trippel, svit eller lägenhet.
Hotellbokningen
maila oss gärna på reception@hotelkoster.se. Du kan även boka online på vår hemsida.
Telefon +46-526-20250
Vi tar emot större sällskap och grupper, vänligen kontakta bokningen!

Restaurang

Matsalen är hotellets hjärta. Inifrån blickar man ut över ekarna i parken som sträcker sig ner mot hamnen och ostronkläckeriet. Här arrangerar vi allt ifrån bröllop till olika sorters provningar av mat och dryck. Kyliga sommarkvällar tänder vi upp den stora eldstaden. Sommartid har vi vår uteservering öppen, från terrassen kan du njuta av härlig utsikt över havet och närliggande småbåtshamnen.

Vi arrangerar konferenser, bröllop och events för företag och privatpersoner.

Fakta

Huvudbyggnaden färdigställdes 1905, då för silluppköpare, något år senare försvann sillen och rörelsen breddade sig i sin upptagning till hotell. Idag är skärgårdshotellet en renoverad anläggning för både konferens, bröllop och privatgäster. Huvudbyggnadens fasad är fylld av snickarglädje, den gamla hotelldelen av atmosfär, och de nya rummen med modernitet och maritimt tema.

Byggår: 1905 (huvudbyggnad) 2007 (senaste hotelldelen)
Antal bäddar: 190
Antal rum: 78 (varav 24 sviter)
Konferensrum: Västerhavet, 60 p. Kosterfjord 25 p. Safaritältet 100 p. Grupprum finns Större lokaler ordnas i närområdet
Restaurang: 120 p.
Bar: 50 p.
Panoramaterrassen: 350 p.
Ekparken: Arrangemang upp till 600 p.