Hotell Koster, Konferens & Privat

Kosterfjorden breder ut sig i ett stiligt panorama framför Hotell Koster, vid Ekenäs brygga. ”Västkustens pärla” ligger beläget på Sydkoster, mitt i Kosterhavets nationalpark. Hos oss kan du välja mellan enkelrum, dubbelrum, trippel, svit eller lägenhet.

Huvudbyggnaden färdigställdes 1905, då för silluppköpare, något år senare försvann sillen och rörelsen breddade sig i sin upptagning till hotell. Idag är Ekenäs Hotell en anläggning för både konferens och privatgäster. Huvudbyggnadens fasad är fylld av snickarglädje, den gamla hotelldelen av atmosfär, och de nya rummen med modernitet. Här kan man få så mycket, eller lite aktivitet man önskar, allt från teambuildning, rollspel, fiske, guidade turer, ribbåtar, oscarsgalor, femkamp osv. Eller varför inte bygga sin egen hummertina.

 
Hotellbokningen maila oss gärna på reception@hotelkoster.se. Du kan även boka online på vår hemsida.
Telefon +46-526-20250
Vi tar emot större sällskap och grupper, vänligen kontakta bokningen!

 

Kartbaren

När vädret inte passar för terrassen så öppnar vi baren inomhus och sätter på någon skön platta. Här kan du kasta backgammontärningar, läsa tummade sjökort och värma dig med Irish coffee. Fram mot natten brukar det skapas ”atmosfär” längs bardisken när kosterorginal, badgäster och nyanlända hotellgäster blandas.

Parken

Under ekarna i parken har vi slagit upp ett tält för att få en matsal som både är ute och inne på samma gång. Här anordnar vi sommartillställningar för större sällskap. Men parken är också en utmärkt plats för dig som bara söker skugga från någon av de gamla ekarna, eller vill ha lugn och ro när du äter glass eller tar en gin och tonic.

Terrassen

Terrassen är hotellets länk till havet. Nedanför breder Kosterfjorden ut sig och sträcker sig bort mot horisonten och fastlandet. Under dagen kommer vi servera grillade delikatesser, fräscha sallader och färska skaldjur. När det skymmer plockar vi fram filtarna från utebaren, tänder upp lyktor, och fyller terrassen med musik från liveakter och dj:s.

Matsalen

Matsalen är hotellets hjärta. Inifrån blickar man ut över ekarna i parken som sträcker sig ner mot hamnen och ostronkläckeriet. Här arrangerar vi allt ifrån bröllop till olika sorters provningar av mat och dryck. Kyliga sommarkvällar tänder vi upp den stora eldstaden.

Bryggan

Precis nedanför terrassen har hamnföreningen byggt en ny gästbrygga med riktigt gott om båtplatser så att det blir enklare att lägga till även mitt i sommaren. Från bryggan är det bara ett par steg upp för bohusgraniten så befinner du dig på vår terrass.

 

Byggår: 1905 (huvudbyggnad) 2007 (senaste hotelldelen)
Antal bäddar: 190
Antal rum: 78 (varav 24 sviter)
Konferensrum: Västerhavet, 60 p. Kosterfjord 25 p. Safaritältet 100 p. Grupprum finns Större lokaler ordnas i närområdet
Restaurang: 120 p.
Bar: 50 p.
Panoramaterrassen: 350 p.
Ekparken: Arrangemang upp till 600 p.